HJEMMELAVET TANDPASTA

Hjemmelaget tannkrem

 

Mikroplast er blevet et stort problem i det moderne samfund, og flere forskere mener, at vi har skabt et permanent miljøproblem. Mikroplast er bittesmå plastpartikler (ikke større end 5 millimeter) og stammer hovedsageligt fra større plastartikler, der er blevet nedbrudt til mindre stykker. Forskere verden over mener, at kosmetik, herunder i særdeleshed peeling-/skrubbecremer og tandpasta, udgør størstedelen af den mikroplast. Vi har derfor samlet nogle gode opskrifter på hjemmelavet tandpasta, således at du selv kan skære ned på det daglige plastforbrug:

KANELTANDPASTA

1 tsk. natron
¼ tsk. kanel
1 dråbe økologisk tetreolie (kan udelades men anbefales)
Sådan gør du: Bland ingredienserne i en lille kop eller skål. Dyp en fugtig tandbørste i skålen/koppen, og børst tænderne som normalt.

PEBERMYNTE- OG NELLIKETANDPASTA

½ tsk. natron
½ tsk. havsalt
1 dråbe essensolie fra nellike
1 dråbe essensolie fra pebermynte
Sådan gør du: Bland ingredienserne i en lille kop eller skål. Dyp en fugtig tandbørste i skålen/koppen, og børst tænderne som normalt.

KOKOSTANDPASTA

8 spsk. kokosolie
3 spsk. natron
20 dråber pebermynteolie (appelsinolie kan også bruges for at opnå en mildere smag)
Smelt kokosolien i en kaserolle. Rør natron og pebermynteolie/appelsinolie ind. Vent, indtil blandingen begynder at stivne, før du hælder den over i et glas.

OBS: Opskriften skal fordobles, før man kan fylde et helt glas. Vi anbefaler, at man ikke tilbereder for store portioner ad gangen, således at tandpastaen kan holde sig frisk.

Hvis du bemærker, at tandpastaen bliver en smule besk i smagen, kan du evt. tilsætte lidt appelsinolie!

Bestill Børst med Bambus idag