Om tandbørsten

nedbrytbart-handtak

NEDBRYDELIGT SKAFT AF GOD KVALITET

Børst Med Bambus er økologisk bambus tandbørster i høj kvalitet. Vi har udformet skaftet i Mao-bambus, som er en ekstremt bæredygtig træsort. Tandbørsternes skaft er varmebehandlet for at opnå den bedst mulige kvalitet. Denne varmebehandling gør skaftet vandtæt, og forhindre væksten af mikrobakterier på tandbørsten.Du kan altså vaske og behandle denne naturlige tandbørste på præcis samme måde som du ville en almindelig plastik tandbørste fra supermarkedet.

Skaftet er genanvendeligt, og kan efter 3 måneders brug enten graves ned i haven, komposteres eller blot brændes. Enklere bliver det ikke!

holder-like-lenge

HOLDER LIGE SÅ LÆNGE SOM PLASTIK TANDBØRSTER

Børst Med Bambus tandbørsterne vil holde lige så længe som en konventionel plastik tandbørste købt i en dagligvarebutikken. Det er meget individuelt hvor ofte man skifter tandbørsten ud, men tandlægen anbefaler at du skifter den ud hver tredje måned. Det afgørende for hvor ofte du bør skifte tandbørste, er slitagen på selve børstehovedet. Når børstehårene er blevet slidte og skæve vil de ikke have samme rengøringseffekt som en ny børste. Herudover er bakterier en også vigtig årsag til at skifte tandbørsten ud. Selvom tandbørsten ikke ser særlig slidt ud, kan den have bakterier på sig. Det er derfor en god idé at holde bakterierne nede ved jævnligt at udskifte den, og derved holde Karius og Baktus i skak.

baerekraftig-bambus

BÆREDYGTIGT BAMBUS

Vidste du, at Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden? Bambus kan vokse op mod 90 cm om dagen, og blive op til 15 meter høj på bare seks måneder. Den største bambus art, Dendrocalamus Giganteus, kan faktisk blive helt op til 40 meter høj før den fældes!

Efter at bambussen er høstet og stænglen er brugt, plantes en ny stilk i dens plads og vokser til fuld størrelse i løbet af blot 2 år – er det ikke fantastisk?!

Bambussen indeholder derudover naturlige antimikrobielle midler, som gør at den ikke har behov for hverken gødning eller plante-værnemidler i løbet af dyrkningen. Dette giver klare fordele både for os og miljøet, da kunstgødning kan være meget giftig for mennesker hvis det konsumeres eller kommer i langvarig kontakt med huden. Organisk gødning kan også være giftig i store mængder. Den bambus træsort, der er brugt i vores tandbørster er derfor ikke bare god for miljøet, den er også god for din generelle sundhed.

Nylonborste

NYLONBØRSTE I EN MILJØVENNLIG TANNBØRSTE, VIRKELIG?

Før opfindelsen af nylon i 1930, var det vanskeligt at bruge grisehår som børste på tandbørster. Selvom der er gået flere årtier siden da, er hår fra grise endnu det eneste biologiske nedbrydelige alternativ på markedet – og hertil også et meget kontroversielt materiale. Hos Puss Med Bambus ønsker vi at vores tandbørster skal fungere lige så godt som almindelige tandbørster, og være til alle – uafhængigt af om man spiser kød, er vegetar, veganer eller man ikke spiser svinekød. Derfor har vi efter flere tests og prototyper, fundet frem til at nylon 4 er det rigtige svar for os. Nylon 4 er et ideelt materiale til rengøring af tænderne, og så kan det passeres gennem ordinære afaldsskanaler.

rett-i-postkasse

LEVERES DIREKTE I DIN POSTKASSE

Indpakningen består af mindst mulig emballage og genanvendt pap. Pakken sendes som klimaneutral B post, der bidrager til at reducere CO2-udslippet. Pakken er lille, praktisk og passer perfekt ind på ethvert badeværelse.

KORREKT DISPONERING

Siden Børst Med Bambus’ børstehovede er lavet af Nylon 4 er den ikke biologisk nedbrydelig, og skal efter tre måneders brug disponeres. Ved hjælp af en tang, er det enkelt at fjerne børstehårene fra hovedet. Skaftet kan derefter graves ned, brændes eller smides i komposten. Det tager omkring 6 måneder fra du smider skaftet i komposten, til det er brudt ned og er blevet en del af jorden igen. Skaftet er lavet af Mao-bambus i høj kvalitet, og kan sagtens genbruges efter af børstehårene er fjernet.

Indpakningen består af mindst mulig emballage, og er lavet af genanvendt pap.

MILJØVENLIG TANDBØRSTNING MED BAMBUS

Godt for miljøet – Godt for dig
Bestil idag